Heini Kari kertoo lääkkeiden yhteisvaikutuksista.

HOIVAKOTIFARMASIA RY OSALLISTUI MONIPUOLISESTI YLEN:N HOIVAKOTI KUNTOON - KAMPANJAAN

LUE MITEN YHDISTYKSEN JÄSENET OVAT OLLEET MUKANA KEHITTÄMÄSSÄ TURVALLISTA IÄKKÄIDEN LÄÄKEHOITOA
Aino ja Eino Lääkehoitopalvelut Oy (Heini Kari ja Niina Laine) vierailtivat 4.12.2014 helsinkiläisessä Palvelutalo Kantin Pysäkissä pitämässä koulutusta lääkeasioista hoitajille.

Palvelujohtaja Soili Mustonen toivotti meidät lämpimästi tervetulleeksi. Kantti on pieni, 20-paikkainen, psykogeriatrinen palvelutalo. Koulutuksessa käytiin läpi unilääkkeiden käyttöä, muistisairaiden käytösoireiden hoitoa, lääkkeiden yhteisvaikutuksia, lääkkeiden murskaamista ja luotettavia tiedonlähteitä lääkkeisiin liittyen.

Koulutus koettiin molemmin puolin hyödylliseksi, hoitajat saivat kertausta ja uutta tietoa lääkkeistä ja me, farmasian ammattilaiset, puolestaan saimme kuulla psykogeriatrisen palvelutalon lääkehoitoon liittyvistä seikoista.

-Heini Kari (kuvassa) ja Niina LainePro dosis Oy (Paula Timonen) osallistui hoivakodin muutostalkoisiin edistämällä asukkaiden lääkitysturvallisuutta.


Monilääkityille asukkaille tehtiin lääkehoidon
kokonaisarviointeja ja henkilökuntaa koulutettiin. Kuvauspäivinä hoivakoti Tervaskannosta saadun palautteen
perusteella hoitajien, lääkärien ja farmasistien väliselle
moniammatilliselle yhteistyölle olisi valtava tarve. Lääkehoidon
kokonaisarviointi haluttaisiin tehdä kaikille monilääkityille
asukkaille.

"Ihanan rohkeita ratkaisuja. Muutoksia, joita ei uskalla tulla
ajatelleeksikaan"
, kommentoi eräs hoitaja.

Ohjelma on katsottavissa Yle Areenassa
http://areena.yle.fi/tv/2444756Farmaseutti Jaana Tyynelä vieraili 19.11.14 Onnela-kodissa Kajaanissa.

"Onnela-koti sijaistee kauniin Kajaanijoen äärellä. Talossa on palveluasuntoja ikäihmisille ja kehitysvammaisille ihmisille sekä ryhmäkoti muistisairaille vanhuksille. Pidin pienen luennon aiheesta: Miten käytän lääkkeitäni oikein.Kuulijoina minulla oli asukkaita, omaisia ja hoitajia.Paikalla oli noin 20 henkilöä. Mielestäni noin tunnnin pituinen tietoisku onnistui hyvin."Proviisori Anne Halmetoja (Farenta) vieraili Esperin helsinkiläisessä Vanhanlinnan hoivakodissa 27.1.2015.

"Pidin hoitajille luennon iäkkäiden lääkehoidon erityispiirteistä. Hoitajat pitivät luentoa hyödyllisenä ja kokivat, että asiantuntemuksestani olisi heille apua hoitotyössä. Kävin samalla viikolla ilahduttamassa asukkaita myös pienten lasteni kanssa ja vierailu oli meillekin iloksi!"